Záruční podmínky

SEIVA s.r.o.

(dále dodavatel)

1. Dodavatel poskytuje odběrateli na zboží záruku, během níž budou bezplatně odstraněny veškeré vady způsobené výrobním postupem, popř. materiálem. Záruční doba začíná běžet dnem následujícím po předání a převzetí zboží, přičemž délka záruční doby pro jednotlivé druhy zboží je uvedena v záručním listě (dodacím listě). Záruka na vnitřní akumulátory a baterie vestavěné v přístrojích a záruka na příslušenství, kabely, elektrody, manžety, ať jsou dodávány spolu s přístroji, nebo zvlášť, je omezena na jeden rok, pokud není uvedena doba kratší.

2. Pokud dodavatel poskytl záruční dobu delší než jeden rok a jedná-li se o zdravotnický prostředek, je poskytnutí této prodloužené záruční doby podmíněno řádným absolvováním periodických kontrol u SEIVA s.r.o. v termínech doporučených výrobcem. V případě, že periodické kontroly nebyly u zboží řádně a včas provedeny, zkracuje se záruka na jeden rok.

3. Dodavatel neodpovídá za vady, které byly zapříčiněny odběratelem, třetí osobou nebo nahodilou událostí (vyšší mocí). Záruka se nevztahuje zejména na závady způsobené neodbornou opravou provedenou mimo servis dodavatele, neodborným, neopatrným, nesprávným nebo nepřiměřeným zacházením, nadměrným opotřebením, zacházením odporujícím uživatelské dokumentaci výrobce, nevhodnou přepravou, skladováním, elektromagnetickým polem, vodou, mechanickým poškozením a živelní událostí.

4. Záruka se nevztahuje na zboží, které bylo použito s neoriginálním příslušenstvím nebo neoriginálním spotřebním materiálem a dále na zboží s porušenou plombou výrobce nebo dodavatele a na zboží, které bylo opravováno nebo pozměněno mimo servis dodavatele. Za neoriginální příslušenství a neoriginální spotřební materiál se považuje ten, který nebyl dodán přímo či nepřímo společností SEIVA s.r.o.

5. Odběratel je povinen podat dodavateli zprávu o vadách zboží (reklamovat) zásadně bez prodlení po tom, kdy vady zjistil. Reklamace musí obsahovat stručný popis závad. Nárok na záruční opravu bude uznán jen v případě, že odběratel předloží záruční list. Současně musí kupující doručit reklamované zboží v kompletním stavu (zejm. se všemi kabely).

6. Reklamace bude vyřízena bez prodlení (u EKG zpravidla do 48 hodin). Doba vyřízení reklamace počíná běžet ode dne doručení reklamovaného zboží dodavateli a končí dnem předání bezvadného zboží odběrateli, popř. prvnímu dopravci. Reklamované zboží lze doručit do sídla dodavatele buď osobně, nebo prostřednictvím dopravce (Česká pošta, PPL, apod.), přičemž náklady spojené s jeho dopravou nese kupující. V případě, že odběratel požaduje, aby si dodavatel u něj zboží sám vyzvedl, muže si tuto službu za úplatu u dodavatele objednat.

7. Nároky z vad zboží: Odběratel může požadovat opravu zboží, jestliže vady jsou opravitelné, nebo dodání náhradního, popř. chybějícího zboží. Dodavatel si vyhrazuje právo dodat náhradní zboží v případě jakékoli vady. Jiné nároky z vad zboží, zejm. sleva z kupní ceny nebo odstoupení od smlouvy, jsou vyloučeny. Při dodání náhradního, popř. chybějícího zboží nepočíná běžet nová záruční doba.


Tyto záruční podmínky vstupují v platnost dne 14. 10. 2016

Top
Přejít nahoru